Formulir Kontak

Nama

Email *

Pesan *

Cari Blog Ini

Miten Sepelvaltimotauti Todetaan

Miten sepelvaltimotauti todetaan?

Sepelvaltimotaudin oireet

Sepelvaltimotauti (CAD) on sydämen sairaus, joka kehittyy, kun sydämeen johtavat valtimot kaventuvat tai tukkeutuvat. Tämä voi johtaa sydänkohtaukseen, joka voi olla hengenvaarallinen. CAD:n oireita ovat: * Rintakipu tai epämukavuus * Hengästyminen * Väsymys * Pahoinvointi tai oksentelu * Hikoilu * Huimaus tai pyörtyminen

CAD:n diagnoosi

CAD:n diagnosointiin käytetään useita testejä, kuten: * **EKG (elektrokardiogrammi):** Tämä testi mittaa sydämen sähköistä aktiivisuutta. Se voi havaita CAD:n aiheuttamia sydämen rytmihäiriöitä. * **Sydämen ultraääni:** Tämä testi käyttää ääniaaltoja sydämen kuvan luomiseen. Se voi havaita CAD:n aiheuttamia rakennemuutoksia sydämessä. * **Rasituskoe:** Tämä testi seuraa sydämen toimintaa harjoituksen aikana. Se voi havaita CAD:n aiheuttamaa sydämen verenkiertohäiriöitä. * **Koronaariangiografia:** Tämä testi käyttää väriaineen ruiskuttamista sydämeen johtaviin valtimoihin. Se voi havaita CAD:n aiheuttamia kaventumia tai tukoksia.

CAD:n hoito

CAD:n hoito riippuu taudin vakavuudesta. Hoitovaihtoehtoja ovat: * **Elämäntapamuutokset:** Terveellinen ruokavalio, liikunta ja tupakoinnin lopettaminen voivat auttaa hidastamaan tai pysäyttämään CAD:n etenemisen. * **Lääkkeet:** CAD:n hoitoon käytetään useita lääkkeitä, kuten statiineja, verenpainelääkkeitä ja verihiutaleiden vastaisia lääkkeitä. * **Toimenpiteet:** Toimenpiteitä, kuten angioplastia ja ohitusleikkaus, käytetään avaamaan tukkeutuneet valtimot ja parantamaan sydämen verenkiertoa.


Komentar